“Carré is Amsterdam op zijn best: een chique feest voor iedereen.” Eberhard van der Laan

 

De magie van Carré

Op 3 december 2013 bestond Koninklijk Theater Carré 126 jaar. Sinds Oscar Carré zijn theater aan de Amstel realiseerde, heeft het talloze toeschouwers weten te bereiken. Naar Carré gaan was en is een feest. Een feest van betovering en ontroering, van dromen en kansen, van nostalgie en vernieuwing. Dat is wat het Carré Fonds in stand wil houden. Het Fonds ondersteunt Carré op drie thema’s: monument & theaterinnovaties, talentontwikkeling & educatie en theaterproducties.


Meneer en mevrouw Polderman zijn Première Vriend van Carré.

In onderstaande video vertellen ze waarom ze ons theater een warm hart toedragen.

 

Exclusieve rondleiding in Carré

Een aantal van onze Gouden en Diamanten Vrienden kreeg op 12 en 13 mei een exclusieve rondleiding in Carré. Zij kregen een kijkje achter deuren die voor anderen gesloten blijven. Onderweg vertelde Co Pels bijzondere verhalen over de voorstellingen, artiesten, de historie en de architectuur van het theater. De deelnemers konden met eigen ogen zien wat er de afgelopen jaren dankzij hun steun aan het Carré Fonds is gerealiseerd in Carré. Want dankzij de steun van haar schenkers kan Carré behouden blijven voor komende generaties.

Rondleiding in Carré

 

29 oktober 2014  Deelnemers BankGiro Loterij maken verbouwing mogelijk.
Herman van Veen opent vernieuwde foyers.

Theatermaker/zanger Herman van Veen opende woensdag 29 oktober samen met Judith Lingeman, Hoofd Goede Doelen BankGiro Loterij, en Carré directeur Madeleine van der Zwaan de nieuwe foyers in Koninklijk Theater Carré. Bij de opening waren 20 winnaars van de BankGiro Loterij aanwezig. De verbouwing is dankzij een bijdrage van één miljoen euro van de Loterij gerealiseerd. Lees verder...

Herman opent Foyer

 

 

 

 

 

Oscar Carré

In 1887 liet Oscar Carré voor zijn circus een theater bouwen aan de Amsterdamse Amstel. Met zijn schitterende voorstellingen en het voor die tijd zeer innovatieve circusgebouw trok Carré avond aan avond volle zalen. Nog altijd ademt het theater de geest van paardenliefhebber, circusmonarch én cultureel ondernemer Oscar Carré.


Jaarverslag Carré Fonds 2014

U kunt in het jaarverslag lezen over het vierde jaar van het Carré Fonds; wat is er ondernomen en bereikt. We zijn er trots op en dankbaar dat zo velen zich hiervoor inzetten en bijdragen. Dank u wel voor uw interesse en steun. We hopen dat u ook in 2015 en de toekomst bij het Carré Fonds betrokken wilt blijven. U kunt het jaarverslag hier downloaden of we sturen u per post of email graag een exemplaar toe als uw verzoek en adres kenbaar maakt via email fonds@carre.nl of telefonisch 020 5249420.