“Carré is Amsterdam op zijn best: een chique feest voor iedereen.” Eberhard van der Laan

 

De magie van Carré

Op 3 december 2013 bestond Koninklijk Theater Carré 126 jaar. Sinds Oscar Carré zijn theater aan de Amstel realiseerde, heeft het talloze toeschouwers weten te bereiken. Naar Carré gaan was en is een feest. Een feest van betovering en ontroering, van dromen en kansen, van nostalgie en vernieuwing. Dat is wat het Carré Fonds in stand wil houden. Het Fonds ondersteunt Carré op drie thema’s: monument & theaterinnovaties, talentontwikkeling & educatie en theaterproducties.


De opening van NH1816 huiskamer

Voorafgaand aan de unieke avond waarop Paul van Vliet zijn 80e verjaardag vierde, werd de Nh1816 huiskamer in Koninklijk Theater Carré officieel in gebruik genomen. Naast een aantal financieel adviseurs en hun partners waren bestuursleden van de Goede Doelen Stichting Nh1816 aanwezig.

In 2014 schonk de aan Nh1816 Verzekeringen gelieerde stichting een nieuwe geluidsinstallatie aan Carré. De voorzitter van het Carré Fonds John Jaakke legde maandagavond uit waarom de geluidsinstallatie zo belangrijk is voor Carré. “De nieuwe installatie maakt het mogelijk dat de grote zaal ook rond grotere (meerdaagse) voorstellingen flexibel gebruikt kan worden en de geluidservaring verbeterd wordt. Inmiddels is al bij veel verschillende voorstellingen op het toneel en in de piste gebruik gemaakt van de nieuwe geluidsapparatuur. Artiesten als Elvis Costello en Jochem Myjer bejubelden de kwaliteit toen ze in Carré stonden afgelopen jaar. We zijn ontzettend dankbaar dat Stichting Goede Doelen Nh1816 hieraan heeft bijgedragen.” Lees meer...


Meneer en mevrouw Polderman zijn Première Vriend van Carré.

In onderstaande video vertellen ze waarom ze ons theater een warm hart toedragen.

 

29 oktober 2014  Deelnemers BankGiro Loterij maken verbouwing mogelijk.
Herman van Veen opent vernieuwde foyers.

Theatermaker/zanger Herman van Veen opende woensdag 29 oktober samen met Judith Lingeman, Hoofd Goede Doelen BankGiro Loterij, en Carré directeur Madeleine van der Zwaan de nieuwe foyers in Koninklijk Theater Carré. Bij de opening waren 20 winnaars van de BankGiro Loterij aanwezig. De verbouwing is dankzij een bijdrage van één miljoen euro van de Loterij gerealiseerd. Lees verder...

Herman opent Foyer

 

 

 

 

 

Oscar Carré

In 1887 liet Oscar Carré voor zijn circus een theater bouwen aan de Amsterdamse Amstel. Met zijn schitterende voorstellingen en het voor die tijd zeer innovatieve circusgebouw trok Carré avond aan avond volle zalen. Nog altijd ademt het theater de geest van paardenliefhebber, circusmonarch én cultureel ondernemer Oscar Carré.


Jaarverslag Carré Fonds 2014

U kunt in het jaarverslag lezen over het vierde jaar van het Carré Fonds; wat is er ondernomen en bereikt. We zijn er trots op en dankbaar dat zo velen zich hiervoor inzetten en bijdragen. Dank u wel voor uw interesse en steun. We hopen dat u ook in 2015 en de toekomst bij het Carré Fonds betrokken wilt blijven. U kunt het jaarverslag hier downloaden of we sturen u per post of email graag een exemplaar toe als uw verzoek en adres kenbaar maakt via email fonds@carre.nl of telefonisch 020 5249420.