Carré Fonds


dinsdag 23 juli 2019

Carré duurzaam onder de pannen dankzij Carré Fonds en partners

Koninklijk Theater Carré staat deze zomer in het teken van een grootschalige renovatie: het terugbrengen van het monumentale dak in originele staat en de verduurzaming hiervan. Daarnaast is het streven de kwaliteit zo te verbeteren dat toekomstige generaties ook van Carré kunnen genieten.

De belangrijkste werkzaamheden betreffen de renovatie van het koepeldak, waarbij een zinken dakbedekking wordt geplaatst die ruim 60 jaar meekan, en de restauratie van het toneelhuisje op het dak inclusief de letters. Daarnaast worden de grote dakramen, waaronder een van de foyers zit, voorzien van nieuw warmtewerend glas. Hiermee wordt 90% van zonnewarmte buiten gehouden en enorm bespaard op koelingsenergie. Tevens worden bij alle buitengevels de ramen, kozijnen en pleisterwerk geschilderd. De kenmerkende gevelletters worden opgeknapt en teruggeplaatst met meer energiezuinige lichtbronnen.

De partners die als belangrijke steunpilaar hebben bijgedragen aan dit project zijn van groot belang. Met hun steun kunnen we het historische gebouw in stand houden en een duurzaam Carré realiseren. Dit draagt bij aan het plezier dat de huidige en komende generaties kunnen beleven in ons theater. Hartelijk dank hiervoor!

Onze dank gaat specifiek uit naar de fondsen en partners die hieraan hebben bijgedragen:

Akzo Nobel Andla Fonds Brookfoundation

Elisemathilde Gravinvanbylandt Kfheinfonds

Nacheniustjeenk NH1816 Zadelhoff fonds

DoCo charitas Zabawas Saan

En twee anonieme fondsenIvo Niehe vraagt 5 minuten van uw tijd voor het Carré FondsDocumenten


Bekijk hier de Carré Fonds brochure

Bekijk hier het Carré Fonds beleidsplan 2019

Bekijk hier het Carré Fonds jaarverslag 2018