Carré Fonds


dinsdag 21 februari 2017

Carré Fonds ontvangt prachtig bedrag van BankGiro Loterij tijdens Goed Geld Gala

Tijdens het BankGiro Loterij Goed Geld Gala op 16 februari, in de Beurs van Berlage, ontvingen tientallen Amsterdamse musea en culturele instellingen een schenking, waaronder Koninklijk Theater Carré, het Rijksmuseum, de Hermitage Amsterdam, de Oude Kerk, Het Concertgebouw, EYE, Foam en Het Scheepvaartmuseum.

Steun aan culturele sector groeit naar 66,9 miljoen euro

In totaal ontvingen 66 culturele organisaties een schenking van de BankGiro Loterij. Dankzij de ruim 580.000 loterijdeelnemers kan de loterij dit jaar een recordbedrag 66,9 miljoen euro schenken aan musea en andere culturele instellingen. Dat is 4,1 miljoen euro meer dan vorig jaar.
Het Carré Fonds en Koninklijk Theater Carré mocht maar liefst een bedrag van € 70.762,- in ontvangst nemen. Deze gift komt ten goede aan de instandhouding van Carré.

Carré Fonds is alle deelnemers van BankGiro Loterij die er voor kiezen om Koninklijk Theater Carré te ondersteunen met hun deelname zeer erkentelijk.

Over de BankGiro Loterij – de cultuurloterij van Nederland
De BankGiro Loterij is de cultuurloterij van Nederland. De helft van de opbrengst schenkt de loterij aan cultuur in Nederland. Maandelijks spelen gemiddeld 600.000 deelnemers mee met de BankGiro Loterij. Zij maken elke maand kans op meer dan honderdduizend prijzen en dragen met de helft van hun lotprijs bij aan alle vormen van cultuur in Nederland: van molens tot concerten en van festivals tot musea. Dankzij de deelnemers kan de BankGiro Loterij in 2017 een bedrag van 66,9 miljoen euro verdelen onder 66 culturele instellingen.

Sinds 2002 kon de BankGiro Loterij dankzij haar deelnemers ruim 855 miljoen euro bijdragen aan cultuur in Nederland. De BankGiro Loterij is met de Nationale Postcode Loterij en de VriendenLoterij onderdeel van de Holding Nationale Goede Doelen Loterijen. De Goede Doelen Loterijen zijn samen met de Postcode Loterijen in het Verenigd Koninkrijk, Zweden en Duitsland de op twee na grootste private geldgever aan goede doelen ter wereld.


Ivo Niehe vraagt 5 minuten van uw tijd voor het Carré FondsDocumenten


Bekijk hier de Carré Fonds brochure

Bekijk hier het Carré Fonds beleidsplan 2019

Bekijk hier het Carré Fonds jaarverslag 2018