Carré Fonds


vrijdag 19 april 2019

Carré Cirque: Indrukwekkende nouveau cirque voorstellingen

Mede dankzij een bijdrage van het Carré Fonds komen er deze zomer spectaculaire en grensverleggende shows naar Koninklijk Theater Carré.

Carré staat tien dagen lang in het teken van Carré Cirque. Dit fenomenale theaterspektakel bevat de meest indrukwekkende internationale nouveau cirque voorstellingen. Van 2 tot en met 11 juli treden Cirque Éloize, Gravity & Other Myths, Circa en FLIP Fabrique zowel ’s middags als ‘s avonds op. De shows kenmerken zich door duizelingwekkende acrobatiek met een eigenzinnige, energieke stijl waarbij de grens van het fysiek mogelijke wordt opgezocht.

De jonge theaterstroming nouveau cirque vindt zijn oorsprong in de oude circusacts van acrobaten en trapezeartiesten. Een nieuwe generatie performers, opgroeiend in een stedelijke omgeving vol hiphop en breakdance, brengt een nieuw ‘urban’ perspectief op deze oude circusacts. In Frankrijk, Engeland, de Verenigde Staten en Australië is deze vorm van fysiek theater al een gevestigde stroming. Carré wil dit genre ook in Nederland groots op de kaart zetten en presenteert met Carré Cirque shows van gevestigde internationale gezelschappen en nieuwe talenten van over de hele wereld.
 
Het Carré Fonds en haar partners biedt bij dergelijke theaterproducties met een financieel risico een garantstelling. Op die manier kan Carré vooruitstrevend en vernieuwend zijn, vooroplopen en daarmee nieuw publiek aan zich verbinden. 

Klik hier voor meer informatie over Carré Cirque.

Nieuwsgierig naar welke theaterproducties mede dankzij het Carré Fonds nog meer in Carré hebben gestaan? Kijk dan hier. Ook bijdragen aan de bijzondere programmering van Koninklijk Theater Carré? Kijk dan hier!

Carré Cirque is mede mogelijk gemaakt door:
carrefondshollandcasinoIvo Niehe vraagt 5 minuten van uw tijd voor het Carré FondsDocumenten


Bekijk hier de Carré Fonds brochure

Bekijk hier het Carré Fonds beleidsplan 2019

Bekijk hier het Carré Fonds jaarverslag 2018