Carré Fonds


dinsdag 8 november 2016

Dankzij Carré Fonds en partners - opening In de Nok en Carré Atelier

  • Cees van den Heijkant (Carré Fonds), Marijn Verheij (Wereldhave), Madeleine van der Zwaan (Koninklijk Theater Carré), Hein Aanstoot (Stichting Nh1816), Maurice Herms (Heineken), Rikkert van Huisstede (artiest)

Koninklijk Theater Carré heeft de nieuwe foyer In de Nok officieel geopend. De inrichting is gemoderniseerd, maar het voor Carré zo kenmerkende spantendak is bewaard gebleven.  De verbouwing is mogelijk gemaakt door haar partners Wereldhave, Heineken en Stichting Nh1816. Daarnaast heeft het Carré Fonds dankzij haar donateurs met een grote gift bijgedragen aan de realisatie van dit project. De foyer bevindt zich op de bovenste verdieping van het theater en biedt een prachtig uitzicht over de stad. De ruimte wordt behalve als foyer, op voorstellingsavonden ook als derde restaurant gebruikt. Daarnaast is de ruimte voor relaties af te huren als speciale plek voor een vergadering, (zakelijke) bijeenkomst of borrel.

Opening In de Nok & Carré Atelier
Tijdens de opening van de nieuwe foyer kregen de gasten een vooruitblik op het nieuwe seizoen en konden genieten van een proeverij van het menu van In de Nok. Jeroen Lauffer, chef-kok in Carré, heeft het menu samengesteld: “De kaart van In de Nok richt zich op het shared dining concept. De gerechten zijn klein en divers, waardoor de gerechten te combineren en te delen zijn.” De avond is afgesloten met een optreden van Rikkert van Huisstede, jonge theatermaker en één van de vaste muzikanten van Herman van Veen. Hij trad op in de vide, die tegenwoordig door het leven gaat als het Carré Atelier. Deze ruimte is tijdens de verbouwing zo ver mogelijk ingericht om voortaan als permanente ruimte voor kennisoverdracht en talentontwikkeling te opereren.

Madeleine van der Zwaan, Directeur Koninklijk Theater Carré: “Carré bedankt de partners, Carré Fonds en haar donateurs voor de geweldige bijdragen waardoor het mogelijk is gemaakt In De Nok en Carré Atelier te realiseren. We zijn erg trots op het resultaat en zijn blij dat de eerste reacties op de restyling erg enthousiast zijn”.


Ivo Niehe vraagt 5 minuten van uw tijd voor het Carré FondsDocumenten


Bekijk hier de Carré Fonds brochure

Bekijk hier het Carré Fonds beleidsplan 2019

Bekijk hier het Carré Fonds jaarverslag 2018