Carré Fonds


vrijdag 2 juni 2017

Expositie '130 jaar Carré' nog tot en met 11 juni te bezoeken in Stadsarchief Amsterdam

Koninklijk Theater Carré viert dit jaar haar 130ste verjaardag en in al die jaren zijn ontelbaar veel brieven, affiches, contracten, plattegronden en tekeningen verzameld. Al deze stukken zijn opgenomen in de catalogus van het Stadsarchief. De expositie 130 jaar Carré bestaat uit een selectie van deze stukken en is nog tot en met 11 juni te zien in de vernieuwde Schatkamer van het Stadsarchief.

De expositie is vrij te bezoeken. Het volledige archief van Carré is blijvend te bekijken in de online-catalogus van het Stadsarchief. De expositie en het online toegankelijk maken van de Carré-archieven zijn mede mogelijk gemaakt door de Vrienden van het Carré Fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en het VSBfonds.

Madame Carré in de Schatkamer op de laatste dag van de expositie

Speciaal voor deze gelegenheid in de vernieuwde Schatkamer een reprise van de succesvolle voorstelling Madame Carré. Theatermaker Hermi Hartjes neemt u mee in het veelbewogen leven van Amalia Salamonski en haar man Oscar Carré, circusvorst en vorstin. De oprichters van het Koninklijk Nederlandsch Circus Oscar Carré, het huidige Koninklijk Theater Carré. U hoort het verhaal over twee ambitieuze circusartiesten. Weer of geen weer, zwanger of niet, the show must go on.

PROGRAMMA Zondag 11 juni, om 12.30 uur (inloop vanaf 12 uur).
De voorstelling duurt een half uur, daarna blijft Madame Carré in de Schatkamer om na te praten en toelichting te geven op de documenten uit het Carré archief. De toegang is gratis, u hoeft niet te reserveren

Meer lezen over de expositie? Bezoek dan de website van het Stadsarchief.


Ivo Niehe vraagt 5 minuten van uw tijd voor het Carré FondsDocumenten


Bekijk hier de Carré Fonds brochure

Bekijk hier het Carré Fonds beleidsplan 2019

Bekijk hier het Carré Fonds jaarverslag 2018