Carré Fonds


dinsdag 5 november 2019

Nieuwe volgspots en tribunestoelen dankzij gift Vrienden Carré

Koninklijk Theater Carré ambieert om koploper in theatertechniek te zijn. Dit heeft de afgelopen jaren al geresulteerd in ontwikkelingen die mede dankzij het Carré Fonds en partners mogelijk zijn gemaakt. Zo is er geïnvesteerd in een trekkenwand, aanpassing van de manteau en een geluidsinstallatie die tot de beste van Europa behoort. Het theater streeft ernaar om ‘top of the bill’ te zijn en geëquipeerd om de beste performance te verzorgen. Dat geldt voor het toneelbeeld, de apparatuur en een team ervaren mensen.

Carré heeft een afdeling theatertechniek, met eigen technici die experts zijn in hun vak. Zij streven naar het maximaal mogelijke om de artiesten in optima forma tot hun recht te laten komen; op het toneel waar de groten der aarde hebben gestaan. Na een upgrade van onze faciliteiten op het gebied van geluid werkt Carré aan een nieuwe fase in ‘state of the art’ theatertechniek en wel op het gebied van theaterlicht. De infrastructuur is helemaal op orde en nu wil Carré een investering doen die het verschil gaat maken in de audiovisuele beleving voor het grote publiek.

Dankzij de bijdrage van de Vrienden van Carré heeft Carré twee belangrijke investeringen kunnen doen in de theatertechniek. Deze bijdrage was eerder gereserveerd voor de aanschaf van zonnepanelen op het nieuwe dak van het theater. Echter is bij nader onderzoek gebleken dat het rendement van de panelen benedenmaats is. Daarom is besloten het geld te besteden aan deze twee belangrijke projecten aangaande theatertechniek, en op duurzaamheidsgebied de focus te richten op verbeteringen met groter resultaat.

VOLGSPOTS
Een artiest en performance komt tot leven bij uitlichting door een volgspot. Moderne volgspots beschikken over een krachtigere lenzenoptiek en focus, zeker in een grote zaal als die van Carré komt dit goed tot zijn recht voor het uitlichten van de artiest.

TRIBUNESTOELEN
Carré is als circustheater gebouwd, met de unieke vorm van de zaal en de mogelijkheid tot pistebespeling in de rondte, zoals bij het vermaarde Wereldkerstcircus. Tijdens het circus staat een tribune op het toneel opgesteld. Hiervoor zijn zeventig losse extra stoelen nodig die comfort bieden en de uitstraling hebben die bij een Koninklijk theater passen.

De beschreven ontwikkelingen en investeringen in theatertechniek dienen ook een maatschappelijk belang. Carré ontvangt regelmatig leerlingen achter de schermen om een nieuwe generatie te enthousiasmeren en wil jonge technici aantrekken en opleiden voor een carrière in theatertechniek. Het team laten werken met de beste equipment en opleiden met de nieuwste technieken geeft kans om steeds voorop te blijven lopen. Zo is Carré niet alleen een plek van nu maar ook voor de toekomst!


Ivo Niehe vraagt 5 minuten van uw tijd voor het Carré FondsDocumenten


Bekijk hier de Carré Fonds brochure

Bekijk hier het Carré Fonds beleidsplan 2020

Bekijk hier het Carré Fonds jaarverslag 2018