Carré Fonds


vrijdag 10 maart 2017

Opening expositie 130 jaar Carré in Stadsarchief mede dankzij Carré Fonds

Gisteren opende de expositie 130 jaar Carré in het Stadsarchief Amsterdam. Koninklijk Theater Carré viert dit jaar haar 130ste verjaardag en in al die jaren zijn ontelbaar veel brieven, affiches, contracten, plattegronden en tekeningen verzameld. Al deze stukken zijn opgenomen in de catalogus van het Stadsarchief. De expositie 130 jaar Carré bestaat uit een selectie van deze stukken en is tot en met 11 juni te zien in de vernieuwde Schatkamer van het Stadsarchief.

De expositie werd feestelijk geopend door onder anderen Madeleine van der Zwaan, directeur Carré, en Mariëtte Wolf, de schrijfster van Een plek om lief te hebben – geschiedenis van Carré, uitgebracht ter ere van het 125 jarige bestaan van het theater. De opening van de tentoonstelling was tevens de officiële opening van de nieuwe Schatkamer van het Stadsarchief.

De expositie is van 10 maart tot en met 11 juni 2017 vrij te bezoeken. Het volledige archief van Carré is blijvend te bekijken in de online-catalogus van het Stadsarchief. De expositie en het online toegankelijk maken van de Carré-archieven zijn mede mogelijk gemaakt door de Vrienden van het Carré Fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en het VSBfonds.

Rondleiding
Gedurende de expositie bieden wij iedereen die graag meer te weten wil komen over Koninklijk Theater Carré en het Stadsarchief Amsterdam de mogelijkheid om voor een gereduceerd tarief deel te nemen aan onze rondleidingen. Voor een bedrag van €10,- krijgt u toegang tot zowel de rondleiding in Carré (elke zaterdag om 11:00 uur, duur 60 minuten) en tot de rondleiding in het Stadsarchief (elke zaterdag en zondag om 14:00 uur, duur 75 minuten). Tickets zijn te koop via Carré.

Madame Carré in de Schatkamer
Speciaal voor deze gelegenheid in de vernieuwde Schatkamer een reprise van de succesvolle voorstelling Madame Carré. Theatermaker Hermi Hartjes neemt u mee in het veelbewogen leven van Amalia Salamonski en haar man Oscar Carré, circusvorst en vorstin. De oprichters van het Koninklijk Nederlandsch Circus Oscar Carré, het huidige Koninklijk Theater Carré. U hoort het verhaal over twee ambitieuze circusartiesten. Weer of geen weer, zwanger of niet, the show must go on. Na afloop van de voorstelling vertelt Hermi aan de hand van de bijzondere archiefstukken in de expositie over de geschiedenis van Carré en het wel en wee achter de schermen.

PROGRAMMA Zondag 9 april, zondag 14 mei en zondag 11 juni, telkens om 12.30 uur (inloop vanaf 12 uur).
De voorstelling duurt een half uur, daarna blijft Madame Carré in de Schatkamer om na te praten en toelichting te geven op de documenten uit het Carré archief. De toegang is gratis, u hoeft niet te reserveren


Ivo Niehe vraagt 5 minuten van uw tijd voor het Carré FondsDocumenten


Bekijk hier de Carré Fonds brochure

Bekijk hier het Carré Fonds beleidsplan 2020

Bekijk hier het Carré Fonds jaarverslag 2018