Carré Fonds


maandag 23 april 2018

Pepijn Gunneweg in gesprek tijdens Carré Beweegt

Tijdens de eerste editie van Carré Beweegt ging Pepijn Gunneweg, acteur en komiek, in gesprek met Karel de Rooij en de artiesten van de verschillende gezelschappen die deze week te zien waren. Bezoekers konden, naast de voorstellingen van vier internationale gezelschappen, ook deze gesprekken bijwonen. De focus in de gesprekken lag vooral op wat circus definieert, welke vormen er zijn en hoe de artiesten in dit genre terecht zijn gekomen. 

Pepijn Gunneweg: “Carré Beweegt doet me denken aan mijn tijd met de Asthon Brothers tijdens het Edinburgh Fringe Festival. Karel de Rooij was één van onze grote inspiratiebronnen en ik ben verheugd om hem als gast te mogen ontvangen. Het is ontzettend inspirerend om met collega’s uit het vak te praten en de ervaringen van al deze getalenteerde performers te vernemen!”
Door zijn verleden als Ashton Brother en ambities op het gebied van fysiek theater, was Gunneweg een logische keuze om dit programma te verzorgen.

Het randprogramma werd aangevuld door Duo Ambre & Antoine van de circusopleiding Circus and Performance Art in Tilburg. Zij presenteerden tijdens het afsluitende weekend hun afstudeerproject in het Carré Atelier, de vide op de vierde verdieping. Speciaal voor deze gelegenheid pasten zij hun act aan op de ruimte in Carré en konden zij in de praktijk ervaren hoe deze act ontvangen werd.

Koninklijk Theater Carré vindt het belangrijk om ruimte te bieden aan (jong) talent, bijvoorbeeld in de vorm van een voorprogramma of randprogrammering zoals inleidingen, workshops enzovoorts, wanneer hier mogelijkheden voor zijn binnen de programmering. Het Carré Fonds onderschrijft deze ambitie en ondersteunt Carré om haar plannen te realiseren, waaronder de realisatie van het Carré Atelier in de zomer van 2016.

Bent u geïnteresseerd in welke projecten Koninklijk Theater Carré, in samenwerking met het Carré Fonds, nog meer organiseert ten behoeve van talentontwikkeling? Kijk dan hier!
Wilt u ook bijdragen aan de investering in faciliteiten en speelmogelijkheid voor nieuw talent? Wordt dan donateur van het Carré Fonds.


Ivo Niehe vraagt 5 minuten van uw tijd voor het Carré FondsDocumenten


Bekijk hier de Carré Fonds brochure

Bekijk hier het Carré Fonds beleidsplan 2019

Bekijk hier het Carré Fonds jaarverslag 2018