Carré Fonds


vrijdag 13 september 2019

Succesvolle tweede editie van Wende's Kaleidoscoop

De tweede editie van Wende’s Kaleidoscoop zit er weer op en wat was het mooi! Twee uitverkochte avonden bracht Wende gevestigde artiesten, jonge makers en publiek uit alle windstreken samen tijdens een duizelingwekkende revue van muziek, dans, spel en beeld.

In de avondvullende voorstellingen stonden Gallowstreet, Michelle David & The Gospel Sessions, Pitou, S10, Marieke Lucas Rijneveld, Marcus Azzini, Ludowic, Typhoon, Sanne de Wilde, Binkbeats, Gil the Grid, Nederlands Kamerkoor, Orbi, ICK/Oostpool, Juicy, Lost Lines, House of Hopelezz, Steef de Jong, Yan, 45ACIDBABIES, Willeke Alberti en natuurlijk Wende.

Een selectie uit de recensies:
"Als er een hemel bestaat, dan had die deze week een filiaal in Carré. [Wende's] verfijnde en altijd naar vernieuwing snakkende smaak zorgde voor een overrompelende avond. De afwisseling was geniaal, met theatrale, subtiele en verrassende overgangen."
Trouw ★★★★★

"De snoeiharde gospelsoul van Michelle David deed Carré bijna ontploffen, bands als Gallowstreet en Orbi zorgden voor muzikale euforie, de fluisterliedjes van Pitou voor prachtige intimiteit en de drie lange gedichten van Marieke Lucas Rijneveld (over een ‘schots en scheef leven’), door haarzelf voorgelezen, ontroerden. . . . Wende’s Kaleidoscoop was hard en veel, maar werd in regie van Marcus Azzini strak aan elkaar gelast, als een rijgdraad van uitzinnig talent."
Volkskrant ★★★★

"Het waren veelal kruisbestuivingen die eruit sprongen. Zoals de uitvoering van Wende van 'Voor Alles' op de tekst van Joost Zwagerman op het balkon."
NRC

"Eens in de zoveel jaar wandel je het theater uit met de gedachte: wat een ongelooflijke mazzel dat ik hier bij ben geweest. 'Wende's Kaleidoscoop' zette Carré op z'n kop."
Theaterkrant

Het Carré Fonds investeert in de ontwikkeling van nieuw talent. Zien welke activiteiten Koninklijk Theater Carré, in samenwerking met het Carré Fonds, nog meer organiseert ten behoeve van het realiseren van deze ambities? Kijk dan hier!


Ivo Niehe vraagt 5 minuten van uw tijd voor het Carré FondsDocumenten


Bekijk hier de Carré Fonds brochure

Bekijk hier het Carré Fonds beleidsplan 2019

Bekijk hier het Carré Fonds jaarverslag 2018