Carré Fonds


vrijdag 14 juni 2019

KONINKLIJK THEATER CARRÉ ONTVANGT ALS EERSTE THEATER ZONNEBLOEM TOEGANKELIJKHEIDSPLAQUETTE

Koninklijk Theater Carré heeft als eerste theater de Zonnebloem toegankelijkheidsplaquette Onbeperkt Eropuit ontvangen. Dit in aanwezigheid van de Zonnebloem ‘mystery guests’. Dankzij de financiering van het VSBfonds heeft de Zonnebloem een toegankelijkheidsonderzoek uitgevoerd en de resultaten gepresenteerd aan Carré. Naar aanleiding van de aanbevelingen samen met de ervaringen uit de workshop heeft Carré waar mogelijk meteen actie ondernomen en bepaalde aanpassingen doorgevoerd.

Toegankelijkheidsplaquette Carré
Koninklijk Theater Carré is het eerste theater in Nederland dat vanuit de speciale financiering van het VSBfonds meegedaan heeft met het toegankelijkheidsonderzoek. Het rapport is aan de directie van Carré gepresenteerd. Het theater heeft haar betrokkenheid uitgesproken en zal de aanbevelingen uit het rapport implementeren en uitvoeren waar mogelijk.

Madeleine van der Zwaan, directeur Koninklijk Theater Carré: “Onze missie is om bij iedere voorstelling elke bezoeker te betoveren met de magie van Carré. Het theater streeft ernaar om de faciliteiten en toegankelijkheid voor mensen met een lichamelijke beperking te verbeteren, maar ook drempels te verlagen op het gebied van taal, cultuur of in financiële zin. Dit jaar is daarom in samenwerking met de Zonnebloem onderzocht hoe het bezoek te optimaliseren. Met name de bewustwording is een belangrijk punt uit het onderzoek en tijdens de workshop zelf moeten ervaren waar de knelpunten liggen. Onze ambitie is om zoveel mogelijk maatwerk te kunnen leveren en individuele wensen van de doelgroep te kunnen vervullen. Zelfstandig bezoek mogelijk maken, zelfredzaam kunnen zijn waar het kan en hulp bieden waar nodig.”

Om de uitwerking van de plannen mogelijk te maken worden er additionele gelden geworven. Voor meer informatie over de te steunen projecten verwijzen wij u graag naar de pagina hier. Of u kunt contact opnemen met Harriëtte Loeffen via +31(0)20 524 9420 of fonds@carre.nl.

Lees meer op Zonnebloem.nl.Ivo Niehe vraagt 5 minuten van uw tijd voor het Carré FondsDocumenten


Bekijk hier de Carré Fonds brochure

Bekijk hier het Carré Fonds beleidsplan 2019

Bekijk hier het Carré Fonds jaarverslag 2018