Carré Fonds


Cabaret

Cabaret en Carré: een Gouden Duo
Voor veel cabaretiers is een avondvullend programma in Carré het hoogst haalbare. Carré ontvangt jaarlijks de beste caberatiers in haar theater, denk maar aan Freek, Youp, Paul, Herman (van Veen en Finkers), Jochem, Theo, Micha en Bert. Hun namen op een rood affiche zijn afdoende. Als u dit aan een andere belangrijke artiest doet denken, dit kan kloppen! De tekst 'Toon in Carré' was goed voor 550 keer een uitverkochte zaal in Carré en een samenwerking die zijn weerga niet kent. Het genre cabaret behoort dan ook tot de vaste kern van de bespeling van Carré en dit zal in de toekomst ook zeker zo blijven.

100 JAAR TOON
Op 12 december 2016 vierde Carré wat toen de 100ste verjaardag van Toon Hermans had kunnen zijn. Mede dankzij het Carré Fonds kwam dit fantastische eerbetoon tot stand. Lees hier meer over het succes van deze voorstelling.

Carréartiesten presenteren nieuw talent

In maart 2017 werden bezoekers van Theo Maassen in Carré een aantal keren verrast met een voorprogramma door comedian Patrick Laureij. Wegens de succesvolle reacties van het publiek presenteert Laureij afgelopen vrijdag, op initiatief van Maassen, een speciale late-night show.

Op 7 november 2016 werd de verbouwde foyer In de Nok geopend met een optreden van Rikkert van Huisstede, jonge theatermaker en één van de vaste muzikanten van Herman van Veen. Hij trad deze avond op in de vide, die vanaf dat moment door het leven gaat als het Carré Atelier. Deze ruimte is ingericht om voortaan als permanente ruimte voor kennisoverdracht en talentontwikkeling te opereren.

Carré wil meer verrassende voorprogramma’s presenteren om het publiek kennis te laten maken met nieuw talent. Hoewel voorprogramma's in de popmuziek gewoon zijn, is dit voor theatervoorstellingen eerder uitzondering dan regel. Dit seizoen komen in ieder geval Wende en Herman van Veen met een voorprogramma naar Carré en zijn meer Carréartiesten uitgedaagd om hun favoriete nieuwkomers uit te nodigen.

Directeur Madeleine van der Zwaan hoopt dat meer gevestigde artiesten aan deze oproep gehoor geven: "Het is belangrijk dat nieuwe talentvolle artiesten vlieguren in het theater maken. Dit is een leuke en effectieve manier om dat te bewerkstelligen. Mooi dat Carré’s eerste voorprogramma al meteen leidt tot een bijna uitverkochte late-night show. Dit succes smaakt naar meer.’

Zien welke activiteiten Koninklijk Theater Carré, in samenwerking met het Carré Fonds, nog meer organiseert ten behoeve van de ontwikkeling van nieuw (cabaret)talent? Kijk dan hier! Wilt u bijdragen aan deze ambitie? Dit kan als donateur via een structurele bijdrage, of door het doen van een eenmalige donatie.


Ivo Niehe vraagt 5 minuten van uw tijd voor het Carré FondsDocumenten


Bekijk hier de Carré Fonds brochure

Bekijk hier het Carré Fonds beleidsplan 2020

Bekijk hier het Carré Fonds jaarverslag 2018