Carré Fonds


Cultuur

Koninklijk Theater Carré, innovatie in traditie
Al bijna 130 jaar is Koninklijk Theater Carré een icoon voor de bespelers en een unieke ervaring voor de bezoekers. De veelzijdigheid en ligging van het gebouw, de historie en de vele successen die het theater kent en heeft gekend, maken een bezoek tot een bijzondere ervaring voor iedereen. Het theater ontvangt ruim 400.000 bezoekers per jaar bij 250 voorstellingen en bijzondere evenementen. De afgelopen jaren stonden in het teken van ontwikkelingen en ambities voor de toekomst en om het unieke karakter van Koninklijk Theater Carré te behouden. We hebben faciliteiten vernieuwd en nieuwe projecten en (inter)nationale samenwerkingen gestart. Van theatervernieuwing en cultureel ondernemerschap, van circus tot opera. Zo kunnen wij ook in de toekomst voor alle Nederlanders hét theater van Nederland zijn, van jong tot oud.

Carré is het sterkste theatermerk van Nederland. Een culturele pijler die midden in de maatschappij staat. Carré biedt een grote diversiteit in haar programmering; van circus, cabaret, dans, toneel, klassieke en popmuziek, de grote namen uit eigen land en internationale sterren. Door de breedte kunnen we vele doelgroepen een mooie avond bieden. Het bijzondere programma en setting zorgen ervoor dat mensen uit heel Nederland komen om een avondje Carré te beleven. Als particulier of als bedrijf kunt u het Fonds steunen en zo een bijdrage leveren aan de drie thema’s waar het Carré Fonds zich voor inzet: theaterinnovaties & monument, talentontwikkeling en theaterproducties.

Ook bijdragen aan de instandhouding van Carré?
Koninklijk Theater Carré ziet zichzelf als cultureel ondernemer: een zelfstandig theater zonder cultuursubsidies dat risico’s durft te nemen en proactief op zoek gaat naar mogelijkheden om de instandhouding van Carré als modern en innovatief theater te realiseren. Deze positie daagt Carré uit om inventief te zijn, slimme keuzes te maken en samenwerkingsverbanden te zoeken. Het Carré Fonds helpt en ondersteunt haar hierbij, zodat het theater projecten kan realiseren die zonder steun van derden niet mogelijk zijn.

Wilt u nog meer betekenis geven aan uw band met Carré? Dat kan, door een gift aan het Carré Fonds of u als donateur voor langere tijd aan te sluiten. Daarmee draagt u ertoe bij dat het Koninklijk Theater Carré ook in de toekomst een vernieuwend, verrassend en divers programma kan blijven bieden aan een talrijk en breed publiek. Als dank voor uw schenking krijgt u privileges en wordt u uitgenodigd voor bijzondere gelegenheden voor de club van betrokken Carré-liefhebbers. Al 500 mensen gingen u voor en sloten zich aan als donateur. Doet u ook mee?Ivo Niehe vraagt 5 minuten van uw tijd voor het Carré FondsDocumenten


Bekijk hier de Carré Fonds brochure

Bekijk hier het Carré Fonds beleidsplan 2019

Bekijk hier het Carré Fonds jaarverslag 2018