Carré Fonds


Dankzij uw hulp - Talentontwikkeling

Als maatschappelijk betrokken partner neemt Carré haar verantwoordelijkheid en wil het theater kennis delen en ruimte bieden aan jong talent. Carré wil jonge makers binnen de programmering en infrastructuur van het theater de kans bieden om te werken aan hun artistieke ontwikkeling en het maken van eigen producties. Daarnaast wil zij haar huidige publiek en een nieuwe, jongere doelgroep bedienen via kennisoverdracht rond haar programmering, zoals inleidingen door programmeurs of regisseurs, verdiepingsgesprekken, workshops. Het Carré Fonds ondersteunt Carré in deze ambitie.

Wende Snijders - huiskunstenaar Carré
wendehuiskunstenaar
Vanaf zomer 2017 gaan Carré en multi-talent Wende Snijders een artistiek huwelijk aan. Wende wordt huiskunstenaar van het gerenommeerde theater aan de Amstel. Madeleine van der Zwaan: “Wende is net zo veelzijdig en multidisciplinair als Carré. Een kunstenaar in huis creëert een permanent gesprek over kunst en kwaliteit. Wende is een verbinder en inspireert de mensen buiten en nu ook binnen Carré.” Carré biedt Wende de gelegenheid om onderzoek te doen, nieuw werk te creëren, performances voor te bereiden en kennis en advies te ontvangen vanuit het team van Carré. Andersom hoopt Carré haar eigen organisatie te inspireren.

Carré artiesten presenteren nieuw talent – voorprogramma’s in Carré
patricklaureij
In maart werden bezoekers van Theo Maassen in Carré een aantal keren verrast met een voorprogramma en een late-night show door comedian Patrick Laureij. Carré wil meer verrassende voorprogramma’s presenteren om het publiek kennis te laten maken met nieuw talent. Hoewel voorprogramma's in de popmuziek gewoon zijn, is dit voor theatervoorstellingen eerder uitzondering dan regel. Directeur Madeleine van der Zwaan hoopt dat meer gevestigde artiesten aan deze oproep gehoor geven: "Het is belangrijk dat nieuwe talentvolle artiesten vlieguren in het theater maken. Dit is een leuke en effectieve manier om dat te bewerkstelligen.’ Het Carré Fonds faciliteert deze ambitie dankzij een financiële garantstelling.

Ontsluiting Carré-archief en expositie '130 jaar Carré'
stadsarchief
Koninklijk Theater Carré presenteert in samenwerking met het Stadsarchief Amsterdam de expositie ‘130 jaar Carré’, ter ere van het 130 jarig bestaan van Carré en het voltooien van de inventarisatie van het prachtige archief van Carré. De expositie toont de meest bijzondere stukken uit het omvangrijke archief van Carré: foto’s, affiches en documenten, maar ook historische filmbeelden. Het volledige archief wordt tevens opgenomen in de online-catalogus van het Stadsarchief, waardoor iedereen het archief blijvend in kan zien. De expositie en het online toegankelijk maken van de Carré-archieven zijn mede mogelijk gemaakt door de Vrienden van het Carré Fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en het VSBfonds.

Audiovisuele apparatuur Carré Atelier
avapparatuur
Het Carré Fonds en Koninklijk Theater Carré ontvingen van Stichting Zabawas een donatie voor de aanschaf van audiovisuele apparatuur in het Carré Atelier. Hiermee kan Carré haar ambitie verder waar maken om jong theatertalent ruimte en ondersteuning te bieden om zich te ontwikkelen binnen de context van Carré. Met de aanschaf van deze structurele apparatuur is het theater in staat om de ruimte in te zetten voor kennisoverdracht en verdieping, zowel voor theatermakers als theaterbezoekers.

Carré Atelier
carreatelier
De vide in In De Nok biedt na de restyling in de zomer van 2016 de uitgelezen kans om per direct ingericht te worden als permanente ruimte voor kennisoverdracht en leeractiviteiten onder de noemer Carré Atelier. Dit is ingericht met stoelen en biedt ruimte voor projectie op het scherm. Zowel in de breedte als in de lengte kan een theateropstelling verzorgd worden. Momenteel onderzoeken we hoe we voor de toekomst een goed programma kunnen opzetten om jonge theatermakers de kans te bieden onder de vleugels van Carré het grote podium te bereiken en zich te ontwikkelen.

Frank Sanders Akademie
franksanders
Carré biedt ruimte aan de Frank Sanders Akademie om in repetitieruimte Klein Carré met jong talent aan de slag te gaan. De theatershows 'Zus' en 'Zo' hebben ook in 2016 weer in de grote zaal voor een uitverkocht huis gestaan. Alle talenten presenteren zich samen met gastartiesten; wederom een groot succes. Tijdens deze periode is de lichtcomputer, geschonken door Stichting Zabawas, met groot succes in gebruik genomen.

Lichtcomputer
lichtcomputer
Dankzij een prachtige schenking van Stichting Zabawas aan het Carré Fonds, heeft Koninklijk Theater Carré  in 2016 een nieuwe lichtcomputer aan kunnen schaffen. De lichtcomputer is dankzij zijn verplaatsbaarheid in zowel Klein Carré, het Carré Atelier, als bij reguliere producties in de theaterzaal te gebruiken. Door deze nieuwe apparatuur is Carré een goed uitgeruste en aantrekkelijke toekomstige samenwerkingspartner voor (jonge) makers.

Ook een bijdrage leveren aan talentontwikkeling binnen Koninklijk Theater Carré?
Kijk hier voor de verschillende mogelijkheden om een donatie te leveren.
Wilt u weten welke projecten Carré en het Carré Fonds op hun wensenlijst hebben staan op het gebied van talentontwikkeling? Kijk dan hier.

Persoonlijk contact?
U kunt ook direct contact opnemen met Harriëtte, Eline of Thierry.
M fonds@carre.nl / T 020 524 9420 / 424
Meer contactgevens vindt u hier.Ivo Niehe vraagt 5 minuten van uw tijd voor het Carré FondsDocumenten


Bekijk hier de Carré Fonds brochure

Bekijk hier het Carré Fonds beleidsplan 2019

Bekijk hier het Carré Fonds jaarverslag 2018