Carré Fonds


Dankzij uw hulp - Talentontwikkeling

Koninklijk Theater Carré definieert talentontwikkeling binnen de context van extra kennisoverdracht over de programmering door middel van inleidingen door programmeurs of regisseurs, verdiepingsgesprekken en andere activiteiten in het kader hiervan. En Carré wil voorzieningen en mogelijkheden bieden om jonge theatermakers te helpen bij hun ontwikkeling.

Ontsluiting Carré-archief en expositie '130 jaar Carré'
schatkamerexpo130jaarcarre
Koninklijk Theater Carré presenteert in samenwerking met het Stadsarchief Amsterdam de expositie ‘130 jaar Carré’, ter ere van het 130 jarig bestaan van Carré en het voltooien van de inventarisatie van het prachtige archief van Carré. De expositie toont de meest bijzondere stukken uit het omvangrijke archief van Carré: foto’s, affiches en documenten, maar ook historische filmbeelden. Het volledige archief wordt tevens opgenomen in de online-catalogus van het Stadsarchief, waardoor iedereen het archief blijvend in kan zien. De expositie en het online toegankelijk maken van de Carré-archieven zijn mede mogelijk gemaakt door de Vrienden van het Carré Fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en het VSBfonds.

Carré Atelier

carreatelier
De vide in In De Nok biedt na de restyling in de zomer van 2016 de uitgelezen kans om per direct ingericht te worden als permanente ruimte voor kennisoverdracht en leeractiviteiten onder de noemer Carré Atelier. Dit is ingericht met stoelen en biedt ruimte voor projectie op het scherm. Zowel in de breedte als in de lengte kan een theateropstelling verzorgd worden. Momenteel onderzoeken we hoe we voor de toekomst een goed programma kunnen opzetten om jonge theatermakers de kans te bieden onder de vleugels van Carré het grote podium te bereiken en zich te ontwikkelen.

Frank Sanders Akademie
franksanders

Carré biedt ruimte aan de Frank Sanders Akademie om in repetitieruimte Klein Carré met jong talent aan de slag te gaan. De theatershows 'Zus' en 'Zo' hebben ook in 2016 weer in de grote zaal voor een uitverkocht huis gestaan. Alle talenten presenteren zich samen met gastartiesten; wederom een groot succes. Tijdens deze periode is de lichtcomputer, geschonken door Stichting Zabawas, met groot succes in gebruik genomen.

Lichtcomputer
lichtcomputer
Dankzij een prachtige schenking van Stichting Zabawas aan het Carré Fonds, heeft Koninklijk Theater Carré  in 2016 een nieuwe lichtcomputer aan kunnen schaffen. De lichtcomputer is dankzij zijn verplaatsbaarheid in zowel Klein Carré, het Carré Atelier, als bij reguliere producties in de theaterzaal te gebruiken. Door deze nieuwe apparatuur is Carré een goed uitgeruste en aantrekkelijke toekomstige samenwerkingspartner voor (jonge) makers.

Ook een bijdrage leveren aan talentontwikkeling binnen Koninklijk Theater Carré?
Kijk hier voor de verschillende mogelijkheden om een donatie te leveren.
Wilt u weten welke projecten Carré en het Carré Fonds op hun wensenlijst hebben staan op het gebied van talentontwikkeling? Kijk dan hier.

Persoonlijk contact?

U kunt ook direct contact opnemen met Harriëtte Loeffen of Eline Habraken.
M fonds@carre.nl / T 020 524 9420 / 424
Meer contactgevens vindt u hier.

Doneer aan het Carréfonds


Vul a.u.b. uw voornaam in.
Vul a.u.b. geldige tussenvoegsels in.
Vul a.u.b. niet in.
Vul a.u.b. uw achternaam in.
Vul a.u.b. een geldig e-mailadres in.
Vul a.u.b. een geldig bedrag in.


Ivo Niehe vraagt 5 minuten van uw tijd voor het Carré Fondsdocumenten


Bekijk hier de Carré Fonds brochure

Bekijk hier het Carré Fonds beleidsplan 2018

Bekijk hier het Carré Fonds jaarverslag 2016