Carré Fonds


Kunst

Theater als kunstvorm in Koninklijk Theater Carré
Koninklijk Theater Carré is een theater in Amsterdam en is gelegen aan de Amstel. Theater is tevens een verzamelnaam voor kunstvormen waarbij acteurs levende voorstellingen maken voor een publiek. Wanneer met deze kunstvorm wordt opgetreden op een toneelvloer gaat het soms om een toneelvoorstelling. Voorbeelden van verschillende kunstvormen die te zien zijn in Carré: Ballet, Cabaret, Circustheater, Dans, Musical, Muziektheater, Opera, Operette, Toneel en Variété.

Het Carré Fonds biedt garanties voor bijzondere theaterproducties in Carré
De steun in de rug door middel van garanties van het Carré Fonds heeft ervoor gezorgd dat Carré producties heeft aangedurfd zoals het Kirov Ballet, Tanguera, Onder Vrienden, Rembrandt de Musical, Béjart Ballet Lausanne, het Bolshoi Ballet, Stuff Happens, Cinderella, Rock the Ballet, Come Together, Stanislavsky Opera, Fela!, 1000 Stemmen in Carré, Conny Janssen Danst, Cirque Éloize, het Noord Nederlands Toneel en exclusieve topproducties van Broadway of West End onder de formule 'Broadway in Carré'.

Huiskunstenaar Wende Snijders
wendeIn 2017 zijn Carré en multi-talent Wende Snijders een artistiek huwelijk aangegaan. Ze heeft een eigen werkplek in het theater direct naast de zaal die haar zo dierbaar is ingenomen. Er liggen ideeën voor gezamenlijke projecten in de toekomst en Wende wordt betrokken bij de programmering. Carré is voor Wende haar creatieve thuis. Natuurlijk blijft Wende ook in andere zalen in Nederland en Amsterdam spelen.

Madeleine van der Zwaan, directeur van Carré: “Wende is net zo veelzijdig en multidisciplinair als Carré. Een vakmens met een waanzinnige eigen energie; intens en authentiek. Een kunstenaar in huis creëert een permanent gesprek over kunst en kwaliteit. De scheiding tussen het maakproces en het tonen wordt kleiner en dat vind ik belangrijk. Wende is een verbinder en inspireert de mensen buiten en nu ook binnen Carré.”

Ook bijdragen aan de kunsten?
Kijk dan hier voor de mogelijkheden om u aan te sluiten bij het Carré Fonds!
Uw gift draagt ertoe bij dat het Koninklijk Theater Carré ook in de toekomst een uniek, zeer divers cultureel programma kan bieden.Ivo Niehe vraagt 5 minuten van uw tijd voor het Carré FondsDocumenten


Bekijk hier de Carré Fonds brochure

Bekijk hier het Carré Fonds beleidsplan 2019

Bekijk hier het Carré Fonds jaarverslag 2018